Moet je of wil je graag in beweging komen?
Je wekker gaat. Je staat op, loopt naar de badkamer, pakt je tandenborstel... je ochtendritueel is begonnen. Herken je dit?
Ons dagelijks handelen bestaat uit een aaneenschakeling van gewoontes, rituelen en patronen. De meeste patronen zijn erg nuttig: ze zorgen ervoor dat je snel en efficiënt je dagelijkse zaken afhandelt en vragen weinig aandacht. Sommige patronen zijn op den duur echter minder nuttig en kunnen je in de weg gaan zitten. Je wekker snoozen bijvoorbeeld, waardoor je elke keer moet haasten om de trein te halen. Ooit heeft dit patroon je geholpen: je kon ontspannen wakker worden terwijl je moeder je boterham smeerde voor je naar school ging. Maar nu je zelf je brood moet smeren, is het opeens niet meer zo handig om die wekker te snoozen...
Als coach kan ik je helpen om deze en andere belemmerende patronen te herkennen en te veranderen. Dit kunnen simpele alledaagse gewoontes zijn, maar ook onbewuste patronen zoals perfectionisme, moeten of juist vermijden. Ik bied je geen kant-en-klare set met oplossingen aan, maar ga samen met jou onderzoeken welke opties je hebt om een andere keuze te maken. Mijn krachten als coach zijn dat ik scherp en analytisch ben, mijn intuïtie volg en open sta voor alles wat zich aanbiedt. Als jij ervoor kiest om in beweging te willen komen, dan kan ik je ondersteunen in het vinden van de route.
Denk je dat ik iets voor jou kan betekenen? Neem dan contact met me op!
Mijn achtergrond in coaching
Tijdens mijn masteropleiding tot oncologiefysiotherapeut ben ik in aanraking gekomen met NLP-coaching. Deze vorm van coaching is sterk gericht op communicatie: met de ander en in jezelf. Coaching heeft mij laten zien dat ik zelf in de hand heb hoe ik om ga met mijn leven en de situaties die zich daarin voordoen. Door aan de slag te gaan met patronen die mij in de weg zaten, heb ik zelf weer 'het stuur van mijn bus' in handen genomen en de grip op mijn leven teruggekregen.
In mijn werk als oncologiefysiotherapeut zie ik veel (ex-)kankerpatiënten worstelen met het oppakken van hun leven na wat hen 'overkomen' is. Veel van hen verlangen terug naar hun oude leven, maar dat is niet altijd realistisch. Helpende patronen uit het verleden kunnen nu opeens een belemmering vormen in hun herstel. Voor mij was dit aanleiding om een opleiding tot NLP-coach te gaan volgen, zodat ik hen ook in dat stukje van hun herstel beter kan begeleiden. In 2020 heb ik de NLP Practioner afgerond en ben ik direct doorgegaan met de NLP Master, welke ik in 2021 afgerond heb. In deze opleidingen zitten tevens facetten van de Transactionele Analyse verweven. Inmiddels gebruik ik de NLP in de begeleiding van zowel mijn patiënten als collega's, in mijn rol als praktijkmanager.